Behandling af muskelgigt (polymyalgia reumatica)
Når vi behandler muskelgigt, skal patienten opnå en forbedring i løbet af blot 1-2 uger.
Med forbedring mener jeg mindre smerter, mere energi og øget bevægelighed eller smidighed i musklerne.
Er der ikke en bedring så hurtigt, stopper vi behandlingsforløbet.
Her kan du læse en anmeldelse, som en af vores patienter skrev om behandlingen:
”Jeg har diagnosen muskelgigt. Jeg kom med store smerter i hofte/balle området og havde svært ved at gå. Efter de første par behandlinger mærkbar bedring og efter 5 behandlinger næsten smertefri. Infektionstal faldet fra 41,9 til 2,2 på 9 dage. Kommer ca. 1 gang ugentligt for ikke at få tilbagefald under nedtrapning af Prednisolon.
Kan anbefales!
Lene Pold”
Vær opmærksom på at resultaterne kan variere fra person til person. Vi kan ikke garantere, at alle opnår de samme resultater, som Lene herover. Du er velkommen til at kontakte os og fortælle om din situation. Så kan vi vurdere, hvilke muligheder du har.
Hvordan behandler vi muskelgigt?
Man skal have 5 behandling med akupunktur hurtigt efter hinanden. Hver behandling tager 30-50 minutter.
Når man kommer den første dag, skal man først have en indledende samtale med akupunktøren. Formålet med samtalen er at akupunktøren har alle de relevante om din tilstand, så behandlingerne kan udføres bedst muligt. Man vil blive spurgt om hvor længe man har haft muskelgigten, hvilke symptomer det giver med mere. Har man spørgsmål til behandlingen, er man også velkommen til at stille dem under samtalen. Derefter kommer man direkte ind til første behandling.
Den femte gang man kommer, skal man igen have en samtale. Det kan enten gøres under behandlingen eller bagefter inde på kontoret. Formålet med den samtale er at vurdere, hvad der nu skal ske.
Er man efter de 5 gange helt i orden, stopper vi forløbet. Det gør vi også i de tilfælde, hvor det overhovedet ikke er bedre. Er der en bedring, men det ikke er helt godt, vil vi gerne behandle mere.
Hver behandling koster kr 550,- det vil sige i alt kr 2750,- for de 5 gange. Her kan du læse mere om vores priser.
Sygeforsikringen Danmark giver tilskud.
Du kan kontakte Boel Akupunktur på 97875800 eller info@boel-akupunktur.dk hvis du har spørgsmål eller ønsker at bestille tid til behandling.
Hvad er muskelgigt?
De typiske symptomer på muskelgigt er smerter og stivhed i musklerne – specielt i baller- og hofteområdet og skulder- og nakkeområdet, det kan også sprede sig til muskler i ryggen og lårene og hos nogle få bliver endnu flere muskler ramt. Mange lider af en udpræget træthed. Nogle får desuden feber.
Årsagen til symptomerne
- Der er flere teorier om, hvordan muskelgigt starter, herunder inflammation i blodkar og i sener og ledkapsler. En virusinfektion nævnes også som en mulig udløser, selvom det ikke er bevist.
- Den mest accepterede teori er, at sygdommen er autoimmun, hvor kroppens immunforsvar fejlagtigt angriber sundt væv.
Når kroppen så skal reparere de små skader, som immunforsvaret forårsager, laver den en overreaktion og der opstår for meget inflammation i sener og ledkapsler. Inflammationen giver smerter i musklerne og gør leddene stive.
10-20% er også ramt af kæmpecellekarbetændelse og har også betændelse i store blodkar.
Næsten alle der får muskelgigt er over 50 år.
I de fleste tilfælde går det heldigvis over af sig selv i løbet af 5-6 år. Men der er absolut ikke noget sjovt ved at være mere eller mindre handikappet pga muskelgigt i flere år, før man får det godt igen! Det er klart at foretrække, at få akupunkturbehandlingerne, så man ikke skal leve med smerterne så længe.
Her kan læse endnu en anmeldelse af vores behandling:
”Jeg blev behandlet for min muskelgigt. Jeg havde smerter i kæben, skuldre, håndled, fingre og knæ. Min reumatolog ville have mig over på en ny gigtmedicin, men inden jeg nåede at gå i gang med den nye medicin, var ALLE mine smerter væk og mit infektionstal normalt. Er nu i gang med udtrapning af binyrebark medicinen. Jeg har fået ca 10 behandlinger i alt mod muskelgigten.
Jeg har besluttet at fortsætte med akupunkturen 1 gang om måneden indtil jeg er helt ude af medicinen.
Stor anbefaling af Boel Akupunktur herfra. 😊
Dorthe Naumann”
Hvordan behandles muskelgigt hos lægen og det offentlige sundhedssystem?
Den mest brugte medicin er binyrebarkhormon (prednisolon), som har vist sig at være god til at holde symptomerne nede. Desværre skal man have det fra 12 måneder og op til hele lidelsens løbetid og en del oplever uheldige bivirkninger som knogleskørhed og diabetes.
Derudover bliver nogle tilbudt træning hos en fysioterapeut.
Hvis du får medicin og går til træning, når du starter et behandlingsforløb med akupunktur hos os, skal du ikke lave ændringer i træning og medicin, før du er sikker på at vores behandling hjælper dig og derefter kun i samråd med din læge.
Her kan du læse, hvordan man kan vurdere om man skal nøjes med lægens behandling eller vælge akupunktur.
Alternative behandlingsmuligheder
Ud over Prednisolon fra lægen, akupunktur og træning er der rapporteret resultater med kostændring – specielt en anti-inflammatorisk kost bruges af nogle med muskelgigt. Sådan en kost er rig på grøntsager, salat, fisk, fuldkorns produkter, grøn te med mere. Du kan læse om det her (på engelsk).
Andre sværger til store doser D-vitamin.
Det er dog ikke noget vi har forsøgt med vores patienter.